Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

αυτός που τολμάει
Τρείς μέρες μόνο μετρά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και «αχός βαρύςακούγεται πολλά ντουφέκια πέφτουν», όχι φυσικά γιατί ανακοίνωσε προσφυγή στο ΔΝΤ και υποταγή στην Τρόικα και στον μηχανισμό στήριξης, αλλά γιατί άκουσον άκουσον τολμά να θέλει (λέει) να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμά  και να μην κάνει βήμα πίσω  από αυτό.
Και ενώ θα περίμενε κανείς σύσσωμη η αντιπολίτευση να ταχθεί υπέρ μιας επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους της πατρίδας μας και να συμπαραταχτεί με την θέση αυτή,όχι μόνο δεν το κάνει, αλλά εξαπολύει μύδρους και αναθέματα για τη σθεναρή στάση της μόλις νεοεκλεγείσας κυβέρνησης .
Πλήρης συμπαράταξη με τους δανειστές μας.Πλήρης συμπαράταξη με εκείνους που ευθύνονται για τα κοινωνικά ερείπια της τελευταίας πενταετίας στην πατρίδα μας.
Λές και δεν είναι αυτή, η ιδια αντιπολίτευση, που τα τελευταία χρόνια επικαλείτο επαναδιαπραγμάτευση  χρέους η ιδια προεκλογικά προσπαθώντας να υφαρπάξει τις ψήφους των πολιτών ,για να το αναιρέσει αμέσως μετεκλογικά με πρωτοφανή ενδοτισμό.
Οι λυσσώδεις αντιδράσεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου,τα δημοσιεύματα και οι πληρωμένοι «δημοσιογραφίσκοι» σε αρμονική συνεργασία.
Επιβεβαιώνοντας ετσι  οτι στο εγχώριο πολιτικό τοπίο ισχύει πάντα:
 
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας, είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία, να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.
Albert Camus

Δεν υπάρχουν σχόλια: