Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

το παιχνίδι αγριεύει!!Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΡΥΑ ΑΠ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
Το παιχνίδι αγριεύει.
Η κυβέρνηση μετρά ηδη το πρώτο της δεκαήμερο και πρέπει να πάρει το «μάθημά» της .Ετσι φρονεί η καγκελάριος  Μέρκελ και οι υπόλοιποι εταίροι μας.Που ακούστηκε αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη που να αμφισβητεί τη λιτότητα και να μιλά για κοινωνικά πακέτα παροχών..!!!!
Ετσι ανοίγει η όρεξη..Ισπανών,Ιταλών,Γάλλων ,Πορτογάλλων και πάει λέγοντας..!!!Αλλωστε γνωστό τοις πάσι πώς το πρόγραμμα δεν βγαίνει,πώς η πενταετής  ύφεση εχει ρημάξει τα πάντα και πως η ανάπτυξη δεν φαίνεται ούτε με κυάλι.Παρ όλα αυτά όμως, μας καλούν να συνεχίσουμε «τις μεταρρυθμίσεις» από εκεί που τις αφησε η κυβέρνηση Σαμαρά(εγγραφο που διακινεί το Reuters) ξεχνώντας βέβαια μια μικρή λεπτομέρεια ,πως την προηγούμενη μόλις Κυριακή είχαμε εκλογές  με τα γνωστά αποτελέσματα!!!!!!
Μετά την άρνηση της ΕΚΤ να αυξήσει το όριο για έκδοση εντόκων γραμματίων κατά 10 δίς ευρώ, σαν μεταβατική μορφή χρηματοδότησης για το επόμενο τρίμηνο –όπως είχε ζητήσει ο Βαρουφάκης- και την άρνηση να γίνει δεκτό το αίτημα για επιστροφή 1,9 δίς ευρώ κερδών από τα ελληνικά ομόλογα ,απόψε ο κλοιός έσφιξε ακόμη περισσότερο.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι σταματά να δέχεται σαν εγγύηση τίτλους του ελληνικού δημοσίου.Φυσικά η χρηματοδότηση των τραπεζών θα συνεχιστεί μέσω ΕLA.Ταυτόχρονα μπαράζ δημοσιευμάτων φέρει την Ελλάδα να χρεοκοπεί στις 25 Φεβρουαρίου,να εγκαταλείπει το ΝΑΤΟ και η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας να συστήνει στην Ελληνική κυβέρνηση πως οποιοδήποτε «στραβοκοίταγμα» κατά  Ρωσία μεριά,  συνιστά παραβίαση της αρχής της αλληλεγγύης που υποχρεούται να εχουν τα κράτη μέλη!!!
Ο Ομπάμα συστήνει συνεργασία με ΔΝΤ και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους !! νίπτοντας τας χείρας του και οι ντόπιοι «δοσίλογοι» που χρόνια τώρα υπηρέτησαν αυτές τις αθλιες πολιτικές της εξόντωσης και της υποτέλειας επιχαίρουν.
Μέσα σε αυτό το έξοχο κλίμα ο Βαρουφάκης βλέπει αύριο τον Σόιμπλε,πιστεύοντας ότι θα καταφέρει να τον πείσει .
Μένει να αποδειχθεί αν η Γερμανία ενδιαφέρεται πράγματι για τον εκσυγχρονισμό και την ανασύνταξη της παραγωγικής βάσης της χώρας μας και την χαμένη ανταγωνιστικότητά της ή αν την θέλει υπόδουλη και καθημαγμένη  για τους γνωστούς σε όλους λόγους, που δεν είναι αλλοι από την  γεωστρατηγική μας θέση και τις  πλουτοπαραγωγικές  αναξιοποίητες πηγές που διαθέτουμε.
Θα θελήσει να επικυρώσει τον ηγεμονικό της ρόλο στραγγαλίζοντας ένα κράτος- ισότιμο μόνο για τους τύπους- μέλος και διαλύοντας κάθε εννοια δημοκρατίας στην Ευρώπη και μαζί  και την ιδέα της Ευρωπαικής ενοποίησης ή θα υποχωρήσει στις απολύτως εγκληματικές αξιώσεις της ;
Μένει να αποδειχθεί.Αν τορπιλίσει την διαπραγμάτευση  με την εμμονή της σε ένα αποδεδειγμένα αποτυχημένο πρόγραμμα δήθεν οικονομικής ανασυγκρότησης, εχω την αποψη ότι το δημοψήφισμα πιά για την ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη ορθή και αξιοπρεπής εναντι της  πρόσφατης λαικής  εντολής, λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: