Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

ανθρωποι και ανθρωπάκια

                                                   


  άνθρωποι και ανθρωπάκια

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Αυτό αποδεικνύουν οι ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες των ψηφιακών κυκλωμάτων του διαδικτύου αλλά και το αήττητο και άπειρο εύρος της ανθρώπινης βλακείας κατά Αϊνστάιν.
Οι διαδικτυακές γνωριμίες γεμάτες από πάθη   και αυτές, εκθέτουν  όλα τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης.
Ανθρωποι σε ποικιλία, ευγενείς και αγενείς, διακριτικοί και αδιάκριτοι,φορτικοί και μη,έξυπνοι και κουτο-πόνηροι, χαρισματικοί πνευματικοί άνθρωποι αλλά και «δήθεν», ένα σωρός.
 Η χρήση της απόστασης του μέσου, ευνοεί συνήθως όσους υστερούν σε ανθρώπινες αξίες και ανθρώπινα  χαρακτηριστικά, να παρεισφρύουν σε σελίδες αυτόφωτων (συνήθως λίγων),εκμεταλλευόμενοι  την φιλοξενία και το χάρισμά τους,για  δική τους χρήση. 
Φθονερά, με πρόσχημα εικονικές «φιλίες», υφαρπάζουν  ιδέες,ύφος και στύλ για δικό τους όφελος, αφού δεν έχουν  οι ίδιοι την δυνατότητα μιας πνευματικής αυτάρκειας, αλλά ακόμη χειρότερα, όταν διαπιστώσουν ότι αποκαλύπτεται η θρασύτητα τους,  καταπατούν τους   στοιχειώδεις όρους  της επικοινωνίας. Αν δε βεβαιωθούν, ότι ματαιώνεται οριστικά η προσέγγιση με το πρόσωπο που διακαώς και για ποικίλους λόγους επιθυμούν, να έρθουν σε επαφή, ξερνούν χολή προσπαθώντας χωρίς υπόσταση να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με ασχήμιες.
Είναι «πνευματικοί» άνθρωποι,συμμετέχουν σε δρώμενα ,μπορεί και να γράφουν «ποίηση» ή να ισχυρίζονται πώς γράφουν κριτική, πουλώντας εκδουλεύσεις σε νεότερους ,προκειμένου να «αναβαθμίσουν» την πενιχρή  «πνευματικότητά» τους. Φυσικά όταν αποκαλυφθεί κοντολογίς ότι ο «θησαυρός» της προσωπικότητας που διαφημίζουν(δολίως συγκρατημένα πολλές φορές), είναι άνθρακες, καταφεύγουν στο ύστατο που τους υπαγορεύει η λειψή προσωπικότητά τους εργαλείο: την κακία και την μικροπρέπεια.
Ευτυχώς η Τέχνη μας εξυψώνει και μας διασώζει από την χυδαιότητα.
Ευτυχώς το φώς καταπίνει το σκοτάδι, η πίστη και η καλοσύνη  νικούν την  ιδιοτέλεια,τον φθόνο  και την μικρο-ματαιοδοξία,αφήνοντας δικαιωματικά  στο χρόνο τον ρόλο του ασφαλούς και μοναδικού κριτή για τα πεπραγμένα του καθ ενός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: