Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Rodrigo Garcia

"Δύσκολο να μιλήσεις γιατί πρώτα πρέπει νάχεις ζήσει Να έχεις ζήσει χωρίς νάσχολείσαι πολύ με ότι ζεις Οποιος κρατάει ημερολόγιο ποτέ δέν θάχει σημαντικές αναμνήσεις - κι η ίδια η λέξη ημερολόγιο πάει να πεί γράφεις τα καθημερινά- επιμένει να καταγράφει,συστηματικά οσα ζει βάζοντας τα στο ίδιο επίπεδο, η οικιακή επιστήμη του ημερολογίου Τη ζωή σου δέν μπορείς να την περιγράψεις,δέν υπάρχει μελάνι πού να μήν λεκιάζει μια πράξη Γιατί να συλλογίζεσαι ένα γεγονός? άσε να παρακμάσει η κάθε στιγμή να κατακαθίσει η στάχτη φιλί-χαστούκι" ........ "η επιθυμία είναι απείρως πιό σεβαστη από την αγάπη Η επιθυμία σβήνει η αγάπη διαλύεται η επιθυμία εκπνέει η καρδιά χτυπιέται φιλι-χαστούκι ".......... (το φιλί-χαστούκι,αποτελούν σκηνικές οδηγίες) RODRIGO GARCIA Εισαστε ολοι σας καθάρματα μετ.Κατερίνα Σπάθη εκδοσεις Υψιλον/θεατρο Ο RODRIGO GARCIA(1964,Μπουένος Αυρες)συγγραφέας,σκηνοθέτης και σκηνογράφος,ζει και εργάζεται στη Μαδρίτη.το 1989 δημιούργησε την θεατρική ομάδα la carniceria teatro,η οποί έχει παρουσιάσει παραστάσεις με πειραματικο χαρακτήρα."Κάνω θέατρο γιατί δεν μάρέσει ο κόσμος όπως είναι οργανωμένος.Δέν θέλω να υποταχτώ στον κοινό νού,δέν την θέλω αυτη την συναίνεση πού προσπαθούν να μας επιβάλλουν.Αν υπάρχει μήνυμα στα έργα μου αυτό είναι το πολιτικώς μη ορθόν."

4 σχόλια:

Keep Dreaming είπε...

an exeis zisei den xreiazetai na milas kai poly ;)

κοκκινη κισσα είπε...

δεν ξέρω... ο λόγος σαν μεταφορά?η ένας λόγος πού υποκαθιστά,συμπληρώνει, περιγράφει?
Εχω την άποψη ότι το βίωμα δεν χρειάζεται επεξηγήσεις.ειναι.

μαριάννα είπε...

Οποιος κρατάει ημερολόγιο
ποτέ δέν θάχει σημαντικές αναμνήσεις


Μεγάλη αλήθεια... Οι πιο σημαντικές στιγμές μας καταγράφονται στη μνήμη μας με απίστευτη λεπτομέρεια. Συχνά οδυνηρή. Ξέρεις... οι λεπτομέρειες που τσακίζουν, που πονάνε ακόμα και μετά από χρόνια.
Μεγάλη αλήθεια σε όλα του Γκαρσία. Όπως και του άλλου Ροντρίγο Γκαρσία του Μάρκες ο γιος με τις Εννιά Ζωές των γυναικών.

Τραγουδάρα επέλεξες!
Υπέροχη ανάρτηση!

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ σε κάθε λέξη!
Νάσαι καλά.