Τρίτη 26 Μαΐου 2009

το λιμανι



Μεσάνυχτα κατέβηκα στο λιμάνι.Η αποβάθρα εδειχνε μελαγχολική.Κι αυτούς που θα ταξίδευαν ενταση τους κατείχε.Κι όλο τόν ορίζοντα εψαχναν.Ξημερώματα της άλλης μέρας φάνηκε το καράβι.Καλοκαιρινός αστερισμός επλεε πρός το Φάρο.Μιά χαρμόσυνη αναστάτωση με συνεπήρε.Προχώρησα στήν προβλήτα και ο αστερισμός ,ολόλαμπρος ,άνοιξε τα σπλάχνα του.Με δέχτηκε.Και μέσα του με έκρυψε.Στο κατάστρωμα καθησυχασμένη παρακολουθούσα.Περιπλέαμε το βράχο και κατόπτευα.Ξεχώριζε πάνω στο ακρωτήρι ο δρόμος για το Φάρο.Η εικόνα θολή και ολοένα θόλωνε περισσότερο
ισμήνη καρυωτακη
το νησί
εκδ.ροδακιό

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όποιος έχει ζήσει ό τι περιγράφεται από τη συγγραφέα,

ξέρει και τις συνιστώσες,μέσα του.

εξαίρετο!

κοκκινη κισσα είπε...

αριάδνη θα συμφωνήσω.οπως βλέπεις θαλασσινη διάθεση με κατέχει και το "νησί " της Ισμήνης Καρυωτάκη προσφέρεται για αυτήν την περιπλάνηση..


καλό απόγευμα!!!

Ανώνυμος είπε...

στο Dar es Salaam (το λιμάνι της γαλήνης) να βρεθείς Κίσσα μου! κι εκεί συντροφιά σου: *για ποιο ταξίδι μου μιλάς* πεζό,ποιήματα, τργούδια του Νίκου Ζούδιαρη κι έτσι μέρες αξέχαστες να ζήσεις!
Ναυπλιώτικα φιλιά θαλασσινά
filos ton Maasai

κοκκινη κισσα είπε...

filos ton Maasai

σε ευχαριστώ πολύ φίλε των Μαασάι!!
ενας από τους τόπους που σίγουρα θα ηθελα να βρεθώ κάποια στιγμή..
νομίζω πώς στη μνήμη σου το λιμάνι αυτό εχει τη δική του ξεχωριστή μυθολογία η κάνω λάθος??

Ανώνυμος είπε...

Κίσσα μου στο Dar es Salaam βρίσκεις την απόλυτη γαλήνη! ευτυχώς τα κύματα των λευκών δεν φτάνουν σ΄αυτό. Τόχω επισκεφτεί τρεις φορές και τα βιώματα όντως ζηλευτά. σύντομα θα αναρτηθεί το μπλοκ μου, καθαρά αφρικάνικο και επλίζω οι φίλοι να οργανώσομε το ταξίδι της δικής μας φυγής σε μέρη όπου η ζωή άχει άλλο χρώμα! θάσαι μέσα? μα τι ρωτάω?? ΘΑΣΑΙ!! ΝΑΙ
filos ton Maasai

κοκκινη κισσα είπε...

filos ton Maasai

..και το ρωτάς? φυσικά και θα είμαι !!και όχι μόνο εγώ.. πολλοί φίλοι θα βρισκαν γοητευτικό ενα τέτοιο προορισμό..αναμένουμε λοιπόν και το μπλόγκ (με το καλό!) και τα υπόλοιπα..

καλό σαβ/κο!!!