Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Amy Winehouse (14/9/1983-23/7/2011)

αναδημοσιευση από εδώ
Αγγλίδα τραγουδίστρια και συνθέτρια. Είχε μια σπάνια φωνή. Αυθεντική, αιρετική και παρά το νεαρό της ηλικίας της είχε κερδίσει 5 βραβεία grammy. Γνωστή για τα δυναμικά της contralto και την εκλεκτική μίξη διάφορων μουσικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων της σόουλ, τζαζ και Rhythm ‘n Blues μουσικής σκηνής. H Έιμι Γουάινχάουζ βρέθηκε νεκρή στις 23 Ιουλίου 2011. Αιτία θανάτου ήταν η απίστευτη ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.
Η Έιμι Τζέιντ Γουάινχαουζ (Amy Jade Winehouse) γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983 και μεγάλωσε στην περιοχή του Σάουθγκεϊτ του Βόρειου Λονδίνου.
Οι παππούδες της ήταν Εβραίοι και ήταν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Το αγαπημένο της τραγούδι ήταν το «So Far Away”.
Της άρεσε να αυτοτραυματίζεται. Είχε σημάδια στην κοιλιά της από κοψίματα.
Απέκτησε την πρώτη της κιθάρα στα δεκατρία. Ένα χρόνο μετά την χρησιμοποίησε για να γράψει τα πρώτα της τραγούδια.
Με συμμαθητές της από την σχολή Sylvia Young’s Theatre School, εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του «The Fast Show» το 1997. 


Είχε δηλώσει ότι ήταν εθισμένη στο σεξ. Μετά το τραγούδι, ήταν το μόνο που άξιζε για να ζήσει κανείς. Της άρεσε να την δένουν και να την παρακολουθούν κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής.

Λάτρευε τα ζώα, είχε αδυναμία κυρίως στις γάτες. Στο σπίτι της ζούσε παρέα με 21 γατιά.

Αγαπούσε ιδιαίτερα τα τατουάζ. Είχε 14, τα εμφανή τουλάχιστον. Κάποια από αυτά ήταν μια άγκυρα, μια αστραπή, μια φιγούρα Μπέτι Μπουπ, ένας άγγελος και ένα πουλί.

Tο πρώτο της συγκρότημα το έφτιαξε με μια συμμαθήτριά της και το ονόμασε Sweet ‘n’ Sour.

Για χαρτζιλίκι εργάζεται ως δημοσιογράφος για την World Entertainment News Network και παίζει τζαζ σε διάφορα κλαμπ. 

Στο Εβραϊκό Μουσείο του Λονδίνου πραγματοποιείται μια έκθεση με τίτλο «Amy Winehouse: Α Family Portrait», (γίνεται με ευθύνη της οικογένειάς της). Περιλαμβάνει φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα της Εϊμι, πριν και μετά τη δημοσιότητα. 

Ήταν βουλιμική. Έτρωγε πολύ και μετά προκαλούσε εμετό στον εαυτό της. Επίσης, σε πλύση στομάχου που της έγινε είχε βρεθεί κομμάτι πλαστικού.

Το Σεπτέμβριο του 2008 κατά τη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού γκαλά χορού στο Λονδίνο βιαιοπραγεί σε βάρος μιας γυναίκας και της απαγγέλλονται κατηγορίες, αφού συλλαμβάνεται με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Υποστήριξε στην απολογία της ενοχλήθηκε γιατί την άκουσε να μιλάει άσχημα στους σερβιτόρους.

Μεγάλωσε σε μια θρησκόληπτη οικογένεια. Διάβαζε υποχρεωτικά κομμάτια από την βίβλο καθημερινά και όταν εκείνη αρνιόταν τις χτυπούσαν με χάρακα τα χέρια. 

Ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ. Έπινε από το πρωί που άνοιγε τα μάτια της. Είχε πάντα μαζί της μπουκαλάκια με βότκα.

Εξαρτημένη ήταν και με τον σύζυγο της Μπλέικ Φίλντερ. Είχαν μια παράφορη σχέση. Πολλά ναρκωτικά, πολύ αλκοόλ και πολύ σεξ. Εκείνη μπαίνει για αποτοξίνωση και εκείνος στη φυλακή. Μετά από λίγο είναι πάλι μαζί.

Είχε αγοραφοβία. Στις συναυλίες της φοβόταν να βγει να τραγουδήσει. Πίστευε πως την παρακολουθούσαν και ήθελαν να την σκοτώσουν. 
Είχε δηλώσει σε συνέντευξη της πως της αρέσουν οι άντρες. Όμως δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα γυναικείο άρωμα. Αν μπορούσε να τα συνδυάσει… ακόμα καλύτερα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: