Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

Δέν πάει ανάποδα η μπουκιά στο λαιμό σου

..........Ενα ωραία στρωμένο τραπέζι.Ολα εν πλήρει τάξει.Δέν σπεύδεις.Βοηθάς τη συνοδό σου να βάλη το παλτό της.Το πολύχρωμο τραπεζομάντηλο στο τραπέζι συντελεί στην εύθυμα διάθεση .Δεξιά βάζουν το μαχαίρι,αριστερά τις θήκες για τις πετσέτες. Στη μέση είναι το πιάτο.Πίσω στα δεξιά του πιάτου βάζουν το φλυτζάνι.Μπροστά από το φλυτζάνι βάζουν το μαχαίρι.Η πετσέτα κρέμεται στα δεξιά του μαχαιριού.Πάνω στην πετσέτα βρίσκεται το δαχτυλό σου.Στα δεξιά της πετσέτας βρίσκεται ενα κουτί πρώτων βοηθειών.Από πιατέλες σερβίρει κανείς από αριστερά.Η σούπα σερβίρεται από δεξιά.Τα ποτά σερβίρονται από δεξιά.Ο΄τι απλώνεις να πάρεις μόνος σου σερβίρεται από αριστερά. Η μαχαιριά έρχεται από δεξιά.Εσύ κάθεσαι στη μέση.Η αλατιέρα είναι αριστερά.Το κουτάλι είναι δεξιά έξω,δίπλα στο μαχαίρι.Το κοίλωμα του κουταλιού,κοιτάζει πρός τα πάνω.Η λαβή του στραγγαλιστή έρχεται κι απ τις δυό πλευρές . Το χέρι σου βρίσκεται πάνω στο τραπέζι.Η κόψη του μαχαιριού κοιτάζει πρός τα αριστερά.Κοιταγμένη από σένα η καρδιά του απεναντί σου ,είναι δεξιά.Το ποτήρι το βάζουν δεξιά απ το πιάτο.Πίνεις γουλιά γουλιά.Το χτύπημα είναι πιό καίριο όταν έρχεται από κάτω.Η ανθοδέσμη είναι στη μέση του τραπεζιού.Το πηρούνι το βάζουν στα αριστερά του πιάτου.Λευκά λουλούδια δεν χαρίζουν σε ετοιμοθάνατους.Πάντοτε να κάθεσαι στητός.Ο μεγαλύτερος είναι ξαπλωμένος δεξιά.Η ανθοδέσμη δεν σου κρύβει την θέα από τον απεναντί σου.Η πιατέλα του κέικ βρίσκεται στη μέση κάθε χώρου.Ο σωρός από τα κάρβουνα είναι κάτω από το τραπέζι.Δέν ακουμπάς το κεφάλι στα μπράτσα.Ψάχνεις πάντα για ευγενικά λόγια.Το θύμα κάθε απόπειρας δολοφονίας είναι ξαπλωμένο στη μέση της πλατείας.Το κηροπήγιο είναι στη μέση του τραπεζιού.Ενας λεκές στο πουκάμισο είναι κάτι το συνηθισμένο.Οχι σπάνια γλιστράει το μαχαίρι απ το πιάτο.Το χέρι του γειτονά σου ακουμπά πάνω στο μαχαίρι.Δέν πάει ανάποδα η μπουκιά στο λαιμό σου.Συζητάς δεξιά και αριστερά....................................... Πέτερ Χάντκε Κάσπαρ μετ.Νίκη Αϊντενάιερ εκδ.Δωδώνη.

4 σχόλια:

Σ.Π.Ρ. είπε...

ε, καλά αυτό θα πει inner connection!
Έχω τόσο καιρό να επισκεφθώ το βλογ σου και το έκανα τώρα που κάνεις αυτή την ανάρτηση, την ίδια στιγμή που εγώ αναρωτιέμαι ποιό έργο του Χάντκε να διαβάσω. Δεν έχω διαβάσει κάτι δικό του και λέω εδώ και κάποιες μέρες που ξανασυνάντησα το όνομά του κάπου- δε θυμάμαι που- να τον πιάσω κι αυτόν.
Τι μου συστήνεις;

κοκκινη κισσα είπε...

Σ.Π.Ρ καλησπέρα.
Συμπτώσεις!!
Εχει γράψει πολλά και ενδιαφέροντα και εχει και σκηνοθετήσει.
Εχω διαβάσει και δεί στον κινηματογράφο τα "Λάθος κίνηση","η αγωνία του τερματοφύλακα τη στιγμή του πέναλτι" με σκηνοθέτη τον Βέντερς ,"την αριστερόχειρη γυναίκα" αν δεν κάνω λάθος σε σκηνοθεσία δική του ,και εχω διαβάσει "το ταξίδι με το μονόξυλο","το ρωτώντας με δάκρυα στα μάτια" και το θεατρικό του για μένα αριστούργημα "Κάσπαρ".
Στα προτείνω όλα ανεπιφύλακτα.κυκλοφορούν!!

καλό βράδυ.

Giousurum είπε...

emena me evale se skepseiw auto to :
"..Η μαχαιριά έρχεται από δεξιά..."
ti na enoei?? mipos xerei kati??
kali evdomada na exoume!!!

κοκκινη κισσα είπε...

Giousurum
Νομίζω ολοι οι συνειρμοί επιτρέπονται..αλλωστε οι μέρες προσφέρονται ιδιαίτερα!!!

καλή βδομάδα και απο μένα!!!