Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

δικαιοσύνη



Υπογράψτε για να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ο βοσκός που τύφλωσε τον σκύλο του


Υπογράψτε και εσείς την επιστολή που έστειλε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 100 Ζωοφιλικών Σωματείων προς τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λασιθίου και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, για να διαμαρτυρηθεί για την ανοχή που έδειξε η εισαγγελέας (στη Νεάπολη Λασιθίου), Μαρία Πολιτάκη, η οποία δεν όρισε δικάσιμο και άφησε ελεύθερο τον εγκληματία – βοσκό, Κωνσταντίνο Τζανάκη, ο οποίος έβγαλε με αιχμηρό αντικείμενο τα μάτια του σκύλου του (!), την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, προκειμένου να τον τιμωρήσει, επειδή το δύστυχο ζώο έφαγε μια κότα!


http://www.gopetition.com/petition/40581.html


Η Νατάσα Μπομπολάκη, δικηγόρος και πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» εξηγεί στη zougla.gr ότι η Επιτροπή ζητεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νεάπολης Λασιθίου να της επιτρέψει τα ζώα, που έχει στην κατοχή του ο εγκληματίας - βοσκός, να υιοθετηθούν από το φιλοζωικό σωματείο της Ελούντας.


Και τονίζει «Επειδή η εγκληματική συμπεριφορά του Κωνσταντίνου Τζανάκη, τόσο απέναντι στο άτυχο σκυλί όσο και απέναντι στα άλλα σκυλιά που έχει, τα οποία έχει διαρκώς δεμένα (χωρίς φαγητό και νερό), συνιστά βαριά κακοποίηση ζώων και καθώς τίποτα δεν αποκλείει την ακόμη πιο βάρβαρη συμπεριφορά του προς στα ζώα, ζητάμε βάσει του νόμου 3170/2003, άρθρο 12, παρ. 4 να αφαιρεθούν προσωρινά ΟΛΑ τα σκυλιά του και να δοθούν στον Φιλοζωικό Σύλλογο Ελούντας με την επωνυμία "PAWS." Zητάμε επίσης να μην του επιτραπεί ξανά να αποκτήσει άλλα ζώα συντροφιάς».


αναδημοσίευση απο http://www.zougla.gr/

περισσότερα εδώ http://www.adespoto.gr/

5 σχόλια:

Un par de neuronas... είπε...

Οχ, Τι είδους καρδιά έχει ένα άτομο σαν και αυτό; Μια πέτρα;

Να του κάνουν το ίδιο...

Φιλιά και αγκαλιές.

Qué clase de corazón tiene una persona como esa? Una piedra?

Que le hagan lo mismo.

Besos y abrazos.

κοκκινη κισσα είπε...

Βερόνικα ,οι κακοποιήσεις ζώων στην Ελλάδα εχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Δυστυχώς αλλη μια διεθνής πρωτιά!!
Το παρήγορο είναι ότι υπάρχει ανερχόμενη ευαισθητοποίηση και κάποιες μικρές αλλά υπαρκτές ποινές για τους εγκληματίες.
Ας ελπίσουμε ότι είναι μιά αρχή .

Besos y abrazos!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός πρέπει να δικασθεί με πλήρη κατηγορητήριο ως εγκληματίας που ποινικού Δικαίου.
Δυστυχώς η Δικαιοσύνη είναι στραβή- τυφλή και σιχαμερή έτσι σε μέρη όπως το Λασίθιο η και σε μερικά άλλα μέρη της Ελλάδος ισχύει η θεωρία του Δούναι και Λαβείν μεταξύ Πολιτών & Λειτουργών του κράτους έτσι τα σπασμένα τα πλήρωσε το ταλαίπωρο ζώο.!!!

κοκκινη κισσα είπε...

Στέφανος

..φυσικά και είναι εγκληματίας και σαν τέτοιος πρέπει να αντιμετωπιστεί.αλλά και οι φιλόζωοι πολίτες να αφυπνιστούν και να καταγγέλουν πιά τα απειρα περιστατικά κακοποίησης ..δεν υπάρχει άλλη λύση...

νασαι καλά.

κοκκινη κισσα είπε...

Βερόνικα σε ευχαριστώ.καλορίζικο!!!
το βάζω στις συνδέσεις μου!!