Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ο σχοινοβάτης

..........................Το κυνήγι πάνω στο σκοινί,η καταδίωξη του ειδώλου σου,τα βέλη με τα οποία το τρυπάς δίχως να το αγγίζεις και το πληγώνεις και το κάνεις να αστράφτει είναι γιορτή.Μα η προσέγγισή του ειδώλου σου είναι η μεγάλη Γιορτή.Νιώθω μια παράξενη δίψα,θα ήθελα να πιώ,δηλαδή να υποφέρω,δηλαδή να πιώ μα να μεθύσω με τον πόνο που θα ΄ναι γιορτή.Αφού αρρώστιες,πείνα  και φυλακή δεν μπορούν να σε κάνουν δυστυχισμένο,αφού τίποτε απο ολα αυτά δεν σε αγγίζει,δυστύχησε με την τέχνη σου.
Τι σημασία εχει -για σένα και για μένα- ενας καλός ακροβάτης;
Θα είσαι το πυρπολούμενο θαύμα,θα φλέγεσαι και θα διαρκείς λίγα λεπτά.Φλέγεσαι.Πάνω στο συρματοσκοινό σου είσαι ο κεραυνός.Εστω ενας μοναχικός χορευτής.Σε αναγκάζει να χορεύεις μια τρομερή δυστυχία,που πυροδοτείται κι εγώ δεν ξέρω απο ποιά φλόγα που σε φωτίζει και σε αναλώνει.και το κοινό; Βλέπει μονάχα τη φωτιά,και νομίζοντας οτι παίζεις,αγνοώντας οτι είσαι εσύ ο εμπρηστής,χειροκροτεί την πυρκαγιά.
...................................

ΖΑΝ ΖΕΝΕ
ο σκοινοβάτης
μτφρ:Χριστόφορος Λιοντάκης

 

2 σχόλια:

censurasigloXXI είπε...

Άλλο που δεν ήξερα.

Σοβαρά τα λόγια του. Μ'αρέσει.

Ευχαριστώ πολλύ! Σ'έχω διαβάζει όλες τις αναρτήσεις σου, αλλά το χρόνο με έχει απο το λαιμό!!!

Φιλιά.

κοκκινη κισσα είπε...

Ω!! σε ευχαριστώ πολύ Βερόνικα..ναι για όλους μας ζητούμενο ο χρόνος..Ας είναι ..ευχομαι σε λίγες μέρες να χαλαρώσουμε ολοι και να ξεκουραστούμε ..νασαι καλά..

φιλιά!!!