Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

trafficking είναι η στρατολόγηση,μεταφορά ,διακίνηση και εμπορία ανθρώπων.Οι γυναίκες και τα παιδιά τα πλέον ευπαθη θύματα μέσα από διάφορούς τρόπους(παραπλάνηση,απαγωγή,βιασμό,ξυλοδαρμό η εθισμό στα ναρκωτικά )οδηγούνται στην σεξουαλική δουλεία.Φυσικά τηνΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ.Βάσει στατιστικων στοιχείων (του 2002) στήν Ελλάδα υπάρχουν περισσοτερα από 17000.γυναίκες και παιδιά θύματα της σωματεμπορίας. Σήμερα πρέπει να ξεπερνούν τίς 25000 . Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες από τηνΡωσία,Ουκρανία,Βουλγαρία
,Αλβανία,Ρουμανία αλλά και λιγότερες από ΓιουγκοσλαβίαΙράκ,Πακιστάν,Νιγηρία κτλ.
Γυναίκες πάμφτωχες δηλαδή πού στήν προσπάθειά τους να ζήσουν οι ίδιες η να στηρίξουν τις οικογένειές τους αναγκάστηκαν να εκπατριστούν και μετά από εξαπάτηση και καταναγκασμό οδηγήθηκαν στην πορνεία.,αφού τα κυκλώματα τούς ασκούν σωματικη και ψυχολογική βία απειλώντας τις ίδιες και τις οικογενειές τους.Τα έσοδα τών δικτύων του οργανωμένου αυτού εγκλήματος υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια ευρώ.
ΠΕΛΑΤΕΙΑ:Μέ την εμφάνιση της εξαναγκαστικής πορνείας η πελατεία στην Ελλάδα αυξήθηκε μέσα σε μια επταετία 1990-1997 από 540 χιλιάδες σε 1 εκατ.300 χιλιάδες,δηλ. αύξηση κατά 2,5
φορές.
ενω το 1990 τα εκδιδόμενα ατομα ηταν 2.100 , τα έσοδα 38 εκατ.ευρώ κ η πελατεία 82000
Το 2002 τα εκδιδόμενα άτομα ηταν 17.200 ,τα έσοδα 921 εκατ.ευρώ και η πελατεία 900.000
οι αριθμοί μιλούν απο μόνοι τους.
Παρόλα αυτά σύμφωνα με άτυπη έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί υπεύθυνα τα ίδια τα θύματα!!
-τα δίκτυα δουλεμπορίας είναι μια μορφή οργανωμένου εγκλήματος
-Ο πελάτης παίζει τον κυριότερο ρόλο σε αυτήν τηνεπιχείρηση σωματικής εμπορίας για σεξουαλικούς σκοπούς ,αφού είναι ο υποκινητής και ο χρηματοδότης της.
Τα στατιστικα στοιχεία προέρχονται από τον δικτυακό τόπο www.stop-trafficking.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: